hits

Å bli glad i meg selv...

Det virker som om dette liksom er mirakelkuren for alle mine problemer. Kanskje er det det, men det er ikke så lett! Både eks-terapeuten min og legen min synes å være særdeles opptatt av dette, noe som selvfølgelig slår helt feil på meg. Jo mer de snakker om (og presser på) at jeg må "si fine ting om meg selv" og "ikke være så selvkritisk", jo mer spiller jeg skuespill. Jeg tror jeg nevnte det igår også. Jo mer de forteller meg hvor bra jeg er, jo tydeligere blir det for at jeg overhodet ikke er god nok. Jeg er jo ikke den jenta de snakker om... Jeg vet helt ærlig ikke om jeg kan stole på noen før de tørr å faktisk si ifra til meg.

Uansett, det var egentlig ikke poenget. Jeg tenkte at jeg skulle prøve da, siden det tydeligvis er selvforakt som er min greie, å høre på disse fagfolka. Jeg fikk streng beskjed før jeg dro fra legen i går om at jeg skulle henge opp post-it lapper med komplimenter til meg selv. Jeg lovet dyrt og hellig, som jeg jo alltid gjør, men har tradisjonen tro ikke gjort noe med det. Enda. Jeg gjør ikke en dritt fornuftig idag uansett, og humøret mitt er ganske på bånd, så kanskje det er akkurat litt oppmuntring fra meg selv jeg trenger.
Så nå sitter jeg her da, tenkte jeg skulle finne noe fint å si. Tenkte så jeg fikk en lettere hodepine før jeg fant ut at jeg ikke hadde svarene. What to do?
Jo, jeg googlet "pene ting man burde si til seg selv". Det som dukket opp var mer eller mindre ubrukelig, som for eksempel dette blogginlegget. Jeg er rimelig sikker på at det enten er diktert eller lest av min gamle terapeut, for det er rimelig ordrett det hun gjentok til meg. Ikke misforstå, jeg tror nok det er fint og flott, men jeg trenger noe mer konkret.
Jeg og meg er ikke venner, det faller meg naturlig og snakke til (og med) meg selv, men ikke på den måten. Jeg trenger noen konkrete forslag, gjerne en liste av typen "10 pene ting å si om seg selv". Hvor er den google? Ikke var det noe nyttig der heller... Jeg kunne selvsagt kopiert noen andres liste, men jeg tror litt av poenget er at man skal mene det, eller at det iallefall skal være sant. For eksempel, så har jeg ikke lange, fine ben, det er igrunnen ikke noe å diskutere.

Jeg fant en ting da, som jeg kan bruke. Det er noe jeg faktisk mener, og som faktisk er helt sant. Jeg har også fått høre det av andre, som er hyggelig og jo gjør det lettere å tro på. Dette blir nok et nytt mini-blogg(/terapi)-prosjekt, jeg lukter en ny kategori!

Link til nr 1, av "10 pene ting jeg kan si om meg selv"

 

Jaja, da er jeg iallefall i gang, og alle vet at 1 er bedre enn 0, so there. Vurderer å skrive noen fine å henge på speilet til roomie, det er mye lettere!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

T

T

28, Asker

Uanstendig negativ

Livet er noe jeg ikke forstår meg på. Jeg prøver bare å være meg. Jeg må bare finne ut hvem jeg er først. Noen ganger prøver jeg å ikke være mer...

Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline) - lider jeg av. Så er det jo også; angst (med og uten panikkanfall), tilbakevendende depresjon (i varierende grad), lakenskrekk (periodevis, heldigvis). Kronisk suicidal (over halve livet mitt).

Jeg smiler mer enn du tror, men mindre enn jeg mener.

Jeg er under behandling. Jeg prøver å komme meg tilbake til livet. Veien er tung og lang med mange avstikkere og bratte bakker. Fint med hjelp til å ikke å havne utfor stupet.

Mer av meg;

Instagram: urobat/privaturobat

Mail: urobat@live.no

Noe du lurer på? Spør.

bloglovin

Kategorier

Arkiv