hits

Er man mislykket fordi man er tjukk?

Jeg bare lurer. For det er lett å tenke det. Det føles som om det er den generelle meningen rundt om. Jeg er ikke enig. Man kan være mislykket og tjukk, men man må ikke være mislykket fordi man er stor.

Jeg har vokst en del i bredden, for å si det på den måten, de siste årene. Jeg har alltid trodd jeg var forferdelig tykk og helt grusom. Jeg var aldri det. Jeg kunne godt skrevet her at jeg er "formfull", "litt kraftig" og diverse. Jeg ser ikke poenget, alle som ser meg kan se det ganske klart at jeg er feit. Jeg er ikke gigantisk enorm, det er jeg ikke. Jeg er ikke litt kraftig. Sånn er det bare. Bare så det er sagt, så er det ikke slik at jeg egentlig er tynn, og bare tror jeg er stor. Jeg har ikke et forvridd kroppsbilde. Det er bare fakta. Enkelt og greit.

Jeg får stadig diverse hint, fra familie, venner og kjente, om at jeg kanskje burde begynne å trene, komme meg ut litt, bevege meg, og lignende. Det er slitsomt. Jada, jeg burde helt sikkert det, men tror du ikke jeg vet det selv? Og hvis jeg virkelig var så innmari interessert i det, tror du ikke bare jeg hadde gjort det?
Og, helt ærlig, so what?

Ja, jeg har lagt på meg en del. Herregud, det er ingen hemmelighet, og det plager ikke meg. Ikke på langt nær like mye som det plager alle andre. Seriøst. Jeg skal ikke si at jeg ikke selv syns jeg er litt for stor, og at jeg godt kunne vært mindre og mye annet. Men (og dette er et ganske vesentlig men), det er ikke det som er problemet mitt. Nei, jeg er ikke på noen diett og trener ikke hardt og har igrunnen ingen ambisjoner om å starte en slankekur. Ikke akkurat nå. Jeg har viktigere ting jeg trenger å få orden på først.

Det irriterer meg at mine ekstra kilo er det værste med meg, for alle andre. Jeg vil heller ha depresjonen, angsten, selvhatet og selvmordstankene mine under kontroll.
Er det så galt? Er virkelig vekta viktigere enn det?

6 kommentarer

Den_flinke_jenta

21.07.2012 kl.00:38

Det er over hodet ikke noe i veien med deg!!!!

Og det er dessverre slik at er man litt for stor eller litt for tynn, så blir det lagt merke til. Men drit i hva folk sier; de sier ofte ting grunnet misunnelse. Hvorfor skal du liksom bli presset til å trene om du ikke vil?

Og jeg støtter deg 130 % når du sier; "Jeg vil heller ha depresjonen, angsten, selvhatet og selvmordstankene mine under kontroll." Det er faktisk DET som er viktig!

Svar: Tusen takk!!!

Ja; yey for meg fordi jeg klarte å være så åpen og ærlig under vurderingssamtalene :)

Og yey for deg; fordi du er så snill som er glad på mine vegne!

Fredagsklem (eller er jo blitt lørdag nå..haha)

T

21.07.2012 kl.01:03

Den_flinke_jenta: Takk. Jeg skulle ønske det var et sterkere ord, men takk får holde. Det er akkurat det jeg mener. Det er faktisk ikke det at jeg er enormt helsefarlig overvektig, for da hadde det kanskje vært litt annerledes. Det er ikke det at jeg er feit som er problemet, det er faktisk et symptom på problemet.
Noen ganger syns jeg det virker som at folk syns det er viktigere at jeg er tynn, enn at jeg har lyst til å være i live. For meg er det helt uforståelig.
Jada, jeg kan godt slanke meg, men når jeg har overskudd til det, ikke når jeg blir nødt til å velge mellom å bli tynn og å holde meg i live.

(utblåsning, beklager, men ja, det provoserer meg at folk tenker sånn...) - Så, igjen, tusen takk. Setter veldig stor pris på at du er enig :D

Den_flinke_jenta

21.07.2012 kl.01:17

Bare tenker selv på den gangen jeg var anorektiker.. Folk la seg hele tiden opp i problemet, og det var også slitsomt. Selv om jeg viste at jeg var for tynn (ja, jeg følte meg altfor tynn, men klarte ikke å legge på meg fordi det var mange andre ting i hodet). og det å være tynn var min måte å kontrollere alt på).

Det verste var at folk hele tiden sa "nå må du spise, nå må du slutte å trene. Er du syk? Og alle andre unødvendige kommentarer.

Nei, det folk ikke vet er at de faktisk av og til skal holde kjeft.

Fordi det er så mange andre ting enn selve utseende på kroppen (tynn eller ikke) som er viktigere. Så fokuser på det som er viktig for DEG videre du vennen!

Og takk for at du takker!

God natt klem <3

Svar: <3

strongenough

21.07.2012 kl.03:04

Jeg synes det er så godt å høre at du ikke bryr deg om hva andres meninger om kroppen din er, for det viktigste er jo at du er fornøyd. Uansett, jeg er sikker på at du er nydelig som du er. :)

Stå på, snupp <3

T

21.07.2012 kl.16:18

Den_flinke_jenta: Det er faktisk helt sprøtt, hvor lite innsikt mange har, hvor korttenkte de kan være. De hjelper så lite...
Hehe ja, de burde virkelig bare ti stille. Hvis de er så misfornøyde, så får de heller gjøre noe med seg selv og sitt eget liv.

Takk snupp, det er det jeg tenker å gjøre :)
Mange gode klemmer tilbake <3

T

21.07.2012 kl.16:21

strongenough: Takk, herlige deg! Det er ikke det at jeg er så superfornøyd, men jeg er faktisk ikke super misfornøyd heller. Det er helt ok liksom. Dessuten er jeg livredd for å skulle begynne å slanke meg. Psyken min er så knekt at jeg tror det hadde vært altfor lett å havne i en ond sirkel og at faren for å utvikle en spiseforstyrrelse absolutt er tilstede. Det er ikke noe jeg er interessert i... Jeg må fikse opp litt i psyken min før jeg skal begynne å tenke på noen slankekur, for å si det sånn...

Håper du har en fin helg vennen <3

Skriv en ny kommentar

T

T

28, Asker

Uanstendig negativ

Livet er noe jeg ikke forstår meg på. Jeg prøver bare å være meg. Jeg må bare finne ut hvem jeg er først. Noen ganger prøver jeg å ikke være mer...

Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline) - lider jeg av. Så er det jo også; angst (med og uten panikkanfall), tilbakevendende depresjon (i varierende grad), lakenskrekk (periodevis, heldigvis). Kronisk suicidal (over halve livet mitt).

Jeg smiler mer enn du tror, men mindre enn jeg mener.

Jeg er under behandling. Jeg prøver å komme meg tilbake til livet. Veien er tung og lang med mange avstikkere og bratte bakker. Fint med hjelp til å ikke å havne utfor stupet.

Mer av meg;

Instagram: urobat/privaturobat

Mail: urobat@live.no

Noe du lurer på? Spør.

bloglovin

Kategorier

Arkiv