hits

Masken falt

Det var tidenes korteste arbeidsdag. Jeg kom litt tidlig, røyka tre sigaretter. Så brøyt jeg sammen. Det var bare meg og kompisen min, han jeg pleier gå tur med, igjen på røykerommet. Da kom gråten, eller noe som lignet på gråt. Så fikk jeg stotret frem: "jeg tror ikke jeg kan jobbe i dag". Han sa han skjønte det. Vi snakket litt, så sa han ifra til assisterende, og så kjørte han meg hjem. Så nå er jeg her da. Tilbake på sofaen, med dyna mi, pysjbuksa, farris og blåbær. Jeg føler meg helt tom. Tom og seig. Nå skal jeg prøve å få i meg litt næring, så skal jeg ta noen sovepiller og legge meg. Jeg tror det er best. Jeg føler meg ikke bra. Det er skummelt. Jeg føler meg ikke trygg med meg selv, og det går ikke så lenge. På mandag skal jeg ringe legen min igjen, jeg blir nødt til det. Hvis det klikker for meg igjen, så skal jeg ringe legevakten. Jeg har sagt jeg skal kjempe, vel, her har jeg kampen! Jeg må ta den, jeg har lovt meg selv det.

 

Her er iallefall en fin sang - det er vel omtrent akkurat slik jeg føler det: 

13 kommentarer

Veitjongen

03.08.2012 kl.17:23

<3

apologize

03.08.2012 kl.19:01

Skulle ønsket jeg kunne klemme deg, langt og lenge - en klem med beskyttelse, håp og styrke :*

Im here vennen min, besteste du <3

Love Love <3 ;*

T

03.08.2012 kl.20:03

apologize: Åwwe, kunne trengt en av dine gode klemmer <3
Nå er det snart pilletid. Må sove. Jobb imorgen. Jippiyey for det ... :/
Håper virkelig du kan få sove godt i natt snuppa mi, og vær nå grei med deg selv... Du er for god <3

Grace

04.08.2012 kl.02:39

Det er bra du fikk lov å dra hjem siden du er dårlig nå :/ Jeg tror du trenger å være hjemme en stund. Håper det går bedre med deg <3 God bedring :) Forresten veldig smart av deg at du skal ringe legen. Det er nok lurt ;)

Klem <3

katie

04.08.2012 kl.17:35

Bra at du kom deg hjem fra jobben, det virker som du har nok med å prøve å ta litt bedre vare på deg selv nå og i tiden fremover. Støtter deg i å kontakte legen på mandag, det gjør du nok lurt i. Skulle ønske du ikke hadde det slik, men jeg håper du får det bedre. At du setter deg selv i første rekke og alt annet kan vente. Pass godt på deg selv. Jeg tenker mye på deg og sender deg mange gode tanker.

Mange klemmer <3

adhdrawn

04.08.2012 kl.18:43

<3<3<3<<3

Brian

05.08.2012 kl.19:34

Opp med hodet, snille deg. For spør du meg, tror jeg ikke du trenger flere syntetiske piller, medisiner, leger, nye forsøk på å spille uekte roller eller flere kamper mot deg selv. Det du kanskje trenger mest, er simpelthen menneskelig omsorg og trygghet.

Ja, jeg vet at vi lever i et land der man gumler piller i tide og utide, og piller skal være en rask løsning på alle helseproblemer, men sant å si blir jeg en temmelig bekymret når jeg leser bloggen din nå for tiden. Poenget er at pillebruk er omtrent like naturlig for kroppen som en traktor for en mongolsk flodhest, eller en digital kokebok for en meksikansk analfabet. En sovepille kan aldri erstatte tryggheten i en god, varm klem før leggetid, og ingen mirakelpille er en like effektiv medisin som en spontan, avslappet latter.

Så hadde jeg vært legen din, hadde jeg bedt deg om å være meget forsiktig med pillebruken, samtidig som jeg hadde gitt deg to ting som du kunne ha bruk for: Håp og Humor. Med Håp mener jeg noe å se frem til og som kunne gi livet ditt en viss retning slik at du slipper å virre rundt, og med Humor tenker jeg på ekte livsgnist, ikke er påklistret smil. Ekte, genuin livsglede. Pluss litt selvironi.

Nå håper jeg ikke du tar disse ordene så høytidelig at du finner frem grillspydet og går løs på meg med et par pølser kjøpt i butikken der du jobber, for jeg vil nødig fornærme deg eller bli utfordret til duell ved daggry kommende tirsdag, men tenk deg en Seinfeld-episode der Jerry med gravalvorlig røst erklærer at han vil gjøre det slutt på en bestemt dag. Så kan du vel selv tenke deg hvordan resten av gjengen ville reagere - George ville antagelig være opptatt av å få begravelsen billigst mulig og spørre om det var noe vits i å kjøpe blomster siden Jerry likevel var stein dau, Elaine ville kanskje lure på hva hun skulle ta på seg i begravelsen og om en svart kjole ville hjelpe henne til å forføre den siste flammen sin, mens Kramer sin vane tro ville sette foten ned, og med en ulovlig importert sigar i munnviken muligens bruke noen rusiske gloser han hadde snappet opp i venterommet i den kubanske ambassaden; "Njet, Njet, Njet".

Jeg vet at livet kan virke håpløst iblant, men det gjelder å sette det hele i perspektiv uten å gjøre problemene så store at de skygger for horisonten; vi har bare fått ett liv til disposisjon på denne kloden, og hva som skjer etterpå, vet ingen av oss. Derfor burde man ikke forhaste seg med å traske over til det ukjente før ens tid faktisk kommer og klokken slår for siste gang, og hvis "fristen" du skrev om tidligere i bloggen, er noe som kan inspirere deg, har du min støtte, men snille deg - du kan da ikke virkelig mene at du faktisk overveier å ta livet av deg om ikke alt går etter planen; tenk deg Seinfeld-episoden jeg skriver om og sett det hele litt i perspektiv. Hvorfor avslutte livet når det finnes uendelig mange andre ting man kan gjøre for å få tilværelsen i et nytt spor; som jeg fortalte deg i bursdagshilsenen for en uke siden - verden trenger deg, verden trenger deg virkelig.

Og trenger du en venn som kan få en til å le i stedet for å tenke på alt det alvorlige livet er preget av når mørket senker seg og fem spanske grevlinger bygger et hi, er jeg alltid her - e-postadressen min er fortsatt post@dracula.no, og selv om jeg er grunnlegger av Draculas Forlag, er jeg ikke så fæl som jeg høres ut; tannlegen min kan bekrefte at tennene mine ser rimelig normale ut. For selv om jeg skjønner livets alvor, har jeg også sans for humor uten å ta meg selv så voldsomt høytidelig - hadde det ikke vært for at jeg nå kan le av meg selv og sette ting i perspektiv slik Seinfeld-gjengen ville ha gjort det, hadde jeg sikkert vært deppa nå - i stedet skriver jeg dette til deg og forsøker å muntre deg opp. Uten å bruke piller av noe slag; humor og selvironi er en langt mer effektiv medisin enn all verdens kjemiske substanser. :)

strongenough

06.08.2012 kl.01:43

Stå på, jenta mi<3 Husk at jeg er her om det er noe, og at jeg har troen på deg! Du er sterk, aldri glem det<3

T

06.08.2012 kl.22:13

strongenough: Tusen hjertelig <3
Haha, glemmer det hele tiden :P Men takk for at du minner meg på det ;)
<3<3<3

T

06.08.2012 kl.22:14

adhdrawn: <3 <3 <3

T

06.08.2012 kl.22:15

katie: Ja, det var nok lurt, selv om jeg klarte å bekymre samtlige av kollegaene mine... Men de er jo gode da.... Tok visst ikke kontakt med legen likevel, ante ikke hva jeg skulle si, men hun ringer på onsdag, så får heller ta det da :)
Tenker masse på deg også <3 Varme klemmer tilbake <3

T

06.08.2012 kl.22:17

Grace: Hmm, flere som mener at jeg burde være hjemme litt... Jeg ser vel kanskje poenget, men jeg jobber jeg. Akkurat nå føles det som om jobb er det eneste jeg klarer, og selv om jeg ikke klarer det så bra, så er det liksom noe normalitet å holde fast i. Det er så mange forandringer nå....
Tusen takk, og det går bedre nå, det var en bad day...
Mange gode klemmer til deg også, tenker på deg <3

T

06.08.2012 kl.22:41

Brian: Jeg har igrunnen aldri vært noe fan av Seinfeld, og derfor sett særdeles lite på det, men jeg tror jeg tok poenget ditt. Og joda, det er alltid holdepunkter. Små stjerner av lys. Problemet er når man ikke kan se dem. Når de mørke skyggene dekker til. Tenk på alle lysårene det tar å komme til en stjerne, hvem har slik tid?

Jeg er ekstremt heldig, og har veldig mange rundt meg, som bryr seg, tar vare på meg, får meg til å le og alt mulig. Jeg har virkelig de beste englene... Jeg har et godt liv, virkelig, jeg bare klarer ikke nyte det. Kanskje jeg bare er utakknemlig?

Fristen er mest et holdepunkt. Det er et håp om at ting kan forandre seg. Det er også en trøstende arm som sier at det er ok at det ikke er ok. At det er lov å få nok noen ganger. Jeg mener (og tror heller) ikke at det skal være superbra innen fristen. Bare bedre. Bare bittelitt bedre. Bare bittelitt mere håp. Jeg trenger ikke løfter om evig solskinn og lykkerus av noe slag, alt jeg vil er at det lyse skal ta mere plass enn mørke. Om det så er 51/49 %, så får det være. Det er en start. Jeg trenger ikke at alt er i orden, jeg trenger bare at jeg kan puste. Jeg får jo hjelp nå, eller jeg skal det, så da burde det jo være mulig...?

Tusen tusen takk. Kommentarene dine får meg alltid til og smile, så det trenger du ikke bekymre deg for. Jeg er her, og jeg har ikke tenkt å dra noen steder. Jeg kan forsåvidt si det samme til deg. Du har mailen min, og det er bare å bruke den. Jeg vet jeg ikke har svart på den du sendte, om Eline, men jeg hadde ikke ord. Det tror og håper jeg du forstår.

Forresten, hva piller angår, så tror jeg ikke de er en løsning på noe som helst. Likevel, jeg tror og har erfart at de kan være til god hjelp, når kroppen ikke fungerer som den skal...

Skriv en ny kommentar

T

T

28, Asker

Uanstendig negativ

Livet er noe jeg ikke forstår meg på. Jeg prøver bare å være meg. Jeg må bare finne ut hvem jeg er først. Noen ganger prøver jeg å ikke være mer...

Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline) - lider jeg av. Så er det jo også; angst (med og uten panikkanfall), tilbakevendende depresjon (i varierende grad), lakenskrekk (periodevis, heldigvis). Kronisk suicidal (over halve livet mitt).

Jeg smiler mer enn du tror, men mindre enn jeg mener.

Jeg er under behandling. Jeg prøver å komme meg tilbake til livet. Veien er tung og lang med mange avstikkere og bratte bakker. Fint med hjelp til å ikke å havne utfor stupet.

Mer av meg;

Instagram: urobat/privaturobat

Mail: urobat@live.no

Noe du lurer på? Spør.

bloglovin

Kategorier

Arkiv